Δράσεις

Σεισμός

Περάσαμε ημέρες μεγάλης δοκιμασίας με τους συμπατριώτες μου στο Δαμάσι και συγχρόνως ημέρες δύναμης, προσπάθειας και ανάδειξης της σημασίας των δεσμών της τοπικής κοινωνίας.  Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Δαμάσι, καταφέραμε να φτιάξουμε την εκκλησία και το σχολείο, να φέρουμε τους οικίσκους, τις θερμάστρες κ.α., χάρη σε αδιάκοπες προσπάθειες και την ανταπόκριση της πολιτείας, των ιδιωτών και τοπικών φορέων. Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι όταν ζητήσαμε μία παιδική κούνια, είχαμε τέτοια ανταπόκριση που θα μπορούσαμε να γεμίσουμε με κούνιες την Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα. Μεγάλη ήταν και η προσφορά όταν ζητήσαμε βοήθεια για την ανέγερση του ναού, αφού οι Δαμασιώτισσες και οι Δαμασιώτες δεν μπορούσαν να  Προφανώς μένουν πολλά να γίνουν ακόμη. Το φιλότιμο και οι τοπικές προσπάθειες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε την ευθύνη, ούτε τις πολιτικές της πολιτείας. Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για όλες τις σεισμόπληκτες περιοχές. Οι δεσμοί μας, όμως, μπορούν να αναδειχθούν σε συγκριτικό πλεονέκτημα. Οι δεσμοί μεταξύ μας είναι η δύναμή μας. 

ΑΜΕΑ

Τα Άτομα με Αναπηρία ήταν είναι και θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.  Θέλω να φέρω τις ανάγκες τους στο επίκεντρο της πολιτικής. Η προσφορά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δινεί ουσία και αξία στην πολιτική της καθημερινότητας. Στηρίζω με πίστη και διαχρονικά, την Ειδική Αγωγή. Επισκέπτομαι συχνά τα ειδικά σχολεία στον νομό, συναντώ τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσης και στους γονείς, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα που ανακύπτουν και να παρέχεται το σπουδαίο έργο απρόσκοπτα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά μία από τις ομάδες του πληθυσμού που δοκιμάζονται καθημερινά είναι τα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία βιώνουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την εργασιακή ανασφάλεια, ενώ πλήττονται από έλλειψη σταθερού εισοδήματος που μπορεί να τους διασφαλίσει επαρκείς όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης. Σε τοπικό επίπεδο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να δώσουν λύσεις. Χρειάζεται όμως να διαμορφώσουμε ένα σύγχρονο εθνικό πλαίσιο που θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για όλους όσους έχουν ανάγκη. Συνάμα στηρίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία καθημερινά και με πράξεις. Είμαι ευγνώμων για την ανταπόκριση όλων σας κάθε φορά που χρειάστηκε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Αγρότες

Η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αγροδιατροφή παράγουν πλούτο για τον νομό μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Είμαστε πάντα μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους του μόχθου και της προκοπής. Η υποστήριξη της τοπικής παραγωγής, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η συνδρομή του κράτους για την έγκαιρη απόδοση των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων, η στήριξη των νέων αγροτών, η ανάπτυξη της έξυπνης γεωργίας αποτελούν καθημερινές μου προτεραιότητες. Η γεωργία και η κτηνοτροφία έχουν ξεχωριστή θέση στο μέλλον του νομού μας.

Τουρισμός

Το μότο μου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν ότι στον νομό Λάρισας μπορούμε να έχουμε τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο. Από τα παράλια μέχρι τον Όλυμπο ο τόπος μας είναι γεμάτος ομορφιές και ευκαιρίες αναψυχής. Επιπλέον σημαντικές πηγές ανάπτυξης αποτελούν ο αθλητικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός, καθώς και οι εναλλακτικές πηγές τουρισμού. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς καταφέραμε να φέρουμε στη Λάρισα πολλές και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, ενώ στηρίζουμε με κάθε τρόπο τα Μνημεία Θρησκευτικής Κληρονομιάς της περιοχής μας.   Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε και το συγκριτικό πλεονέκτημα της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων που μαζί με περισσότερες και καλύτερες υποδομές μπορούν να φέρουν περισσότερους τουρίστες σε κάθε γωνιά του νομού. ρέθηκα πολλές φορές με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην περιοχή και είμαι βέβαιος ότι οι περιοχή συγκεντρώνει όλες τις δυνατότητες.

Αθλητισμός

Είμαι πάντα κοντά σε αθλητές και παράγοντες φορέων του Αθλητισμού, καθώς προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο. Στηρίζουμε το έργο τους, χαιρόμαστε τις διακρίσεις που φέρνουν στον νομό, και υποστηρίζουμε τον αθλητισμό που διαπλάθει ήθος αγωνιστικότητας, ομαδικότητας, προσφοράς, υγιούς ανταγωνισμού. Αυτές είναι αρετές που τις χρειαζόμαστε όχι μόνο ως αθλητές και ως κοινωνία . Εκτός από τις πολλές και μεγάλες αθλητικές “οικογένειες” που υποστηρίζουμε στη Λάρισα σε όλα τα αθλήματα, είμαστε πάντα κοντά στον αθλητισμό της καθημερινότητας, σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσεις που πραγματοποιούνται στον νομό.

Ασφάλεια Πολιτών

Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Η Λάρισα έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στις ράγες του ΟΣΕ. Με τους κατοίκους της περιοχής προβήκαμε σε δημοσιοποίηση του θέματος, ενημέρωση των αρμοδίων, παραστάσεις διαμαρτυρίας, προωθήσαμε προτάσεις των κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ασφάλεια.

Όλυμπος

Ο Όλυμπος αποτελεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, του οποίου η εμβέλεια φτάνει σε όλη την Υφήλιο. Προτεραιότητά μας είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου και των τεράστιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του αγροδιατροφικού τομέα σε συνδυασμό με τις ήπιες μορφές τουρισμού. Έχω επισκεφτεί το μυθικό βουνό του Ολύμπου αμέτρητες φορές με ξένες αντιπροσωπείες, με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν την τοπική χλωρίδα και τα τοπικά προϊόντα, και φυσικά με τους κατοίκους της περιοχής για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Ο Όλυμπος μας δίνει πολλές δυνατότητες και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε όλες.