Ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης στέλνουν οι μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ) με τη συμμετοχή τους στην έκθεση «Διά-λογοι Έκφρασης» που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου…

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, ενώ είναι γνωστό πως παρακολουθεί στενά τα θέματα Ειδικής Αγωγής, καθώς βρίσκεται πάντα κοντά σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που δίνουν μεγάλο και διαρκή αγώνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην έκθεση παρουσιάστηκαν 17 σύγχρονα έργα των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που αφηγούνται, μέσα από αυτά, την καθημερινότητα και εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Ο Θανάσης Παιδής συνεχάρη τον συντοπίτη διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ) Δημήτρη Φωτίου, όπως επίσης και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Θερμά συγχαρητήρια εξέφρασε στην Ελασσόνιτισσα ψυχολόγο Χριστίνα Σαρρή, μια γυναίκα με οπτική βλάβη, η οποία συγκίνησε και ενέπνευσε όλους με την αφήγησή της κατά την Εσπερίδα που ακολούθησε και είχε ως θέμα την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε χώρους Πολιτισμού και Εκπαίδευσης. Ο Θανάσης Παιδής ξεναγήθηκε στην έκθεση από τους εκπαιδευτικούς και την διευθύντρια Φανή Καλοκαιρινού, στην οποία αξίζουν έπαινοι – όπως και στο προσωπικό του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας – για τη σημαντική συμβολή τους στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Θαύμασε από κοντά τα έργα των μικρών μαθητών, τα οποία είναι εξαιρετικά, ενώ υπογράμμισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η έκθεση να ταξιδέψει και σε άλλα μουσεία.

 

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής ανέφερε τα εξής:

«Εντυπωσιαστήκαμε και συνάμα συγκινηθήκαμε από την εξαιρετική έκθεση με έργα μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ) που πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς που τα στηρίζουν, στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται πάντα δίπλα τους, όπως επίσης και  στο Λαογραφικό Μουσείο για την όμορφη παρουσίαση.

Στηρίζουμε με πίστη, διαχρονικά, την Ειδική Αγωγή. Συνάμα στηρίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία καθημερινά και με πράξεις. Το κάναμε στο παρελθόν, το κάνουμε τώρα και δηλώνουμε πως θα είμαστε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό τους, όπως και σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αυτό για εμάς είναι το σημαντικότερο και το σπουδαιότερο έργο της παρουσίας  στο δημόσιο βίο του τόπου μας» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής