Η υποψηφιότητά μου

Στις 21 Μαΐου ζητούμενο είναι να αλλάξουμε την πολιτική και τη χώρα. Είναι ανάγκη να βάλουμε τη σχέση του πολίτη με το κράτος και την εμπιστοσύνη στην πολιτική στο επίκεντρο. Σε αυτές τις εκλογές αποφάσισα να κατέβω στον κεντρικό πολιτικό στίβο έχοντας στο μυαλό μου κάθε συμπολίτισσα και κάθε συμπολίτη μου από τη Λάρισα, την Ελασσόνα και τον Όλυμπο μέχρι τα Φάρσαλα, και από την Αγιά μέχρι τον Τύρναβο και το Δαμάσι. Τιμώ τους αγώνες που δώσαμε μαζί για τον τόπο μας. Είμαι πεπεισμένος ότι μόνο με την ενεργή συμμετοχή, με πίεση και διεκδίκηση, ενωμένοι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή στην πολιτική, στη χώρα, στον νομό μας.

Στη θητεία μου ως περιφερειακός σύμβουλος είμαι και ήμουν πάντα εκεί στα δύσκολα. Η εμπιστοσύνη σας είναι για μένα συμβόλαιο τιμής. Αγωνίζομαι για την πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο, την πολιτική της καθημερινότητας, που βρίσκεται στον αντίποδα του ξύλινου λόγου, του λαϊκισμού, και του οπορτουνισμού. Με απασχολεί  η πολιτική που προσφέρει καθημερινά, που παράγει αξία για τον τόπο μας,  που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο. Αντιλαμβάνομαι κάθε μέρα πόση ανακούφιση, πόσα χαμόγελα μπορεί να φέρει, αλλά και πόσο σημαντική είναι η πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο για τις επόμενες γενιές. Η γενιά μου πλήρωσε ακριβά τα λάθη του λαϊκισμού, το κόστος της πολιτικής χωρίς αύριο των προηγούμενων δεκαετιών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην εποχή των «θα», όταν η πολιτική ήταν συνώνυμη των υποσχέσεων.  Δυστυχώς, μας κόστισε τα πιο παραγωγικά μας χρόνια. Οφείλουμε στους νέους και στα παιδιά μας να τους απαλλάξουμε από τον παλαιοκομματισμό και την πολιτική της βιτρίνας και της αδράνειας. Πιστεύω στην πολιτική των πράξεων, όχι των υποσχέσεων.

Η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε νέα προοπτική στην ανάπτυξη, αποδαιμονοποίησε την επιχειρηματικότητα, αναβάθμισε τη θέση της χώρας διεθνώς, τόνωσε την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση άλλαξε τη σχέση του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση,  προασπίστηκε τα συμφέροντα της χώρας με σθένος στο εξωτερικό.

Χρειάζεται ακόμη να γίνουν πολλά για την Ελλάδα και για τον νομό μας.  Γνωρίζετε ότι αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας, την προώθηση της αγροδιατροφής ως συντελεστή πλούτου για τον νόμο και τη χώρα. Πιστεύω στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων  του νομού, στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού, στην αναβάθμιση του τουρισμού στην αναπτυξιακή ατζέντα του νομού και παλεύω για να γίνουν πράξη. Στηρίζω την προσπάθεια να καταστεί ο νομός μας και η περιφέρειά μας κόμβος για την ασφάλεια της χώρας και για τις σχέσεις μας με τους συμμάχους. Υποστηρίζω τους αδύναμους, τους νέους και τα παιδιά, τους ανθρώπους του μόχθου και της προκοπής, όσους δεν βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο της πολιτικής.

Στις 21 Μαΐου θέλουμε να αλλάξουμε. Σε αυτή την αλλαγή, οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι ας δώσουμε δυναμικά το παρόν για πολιτική με ευθύνη, με λογοδοσία, με αξιοκρατία, με πράξεις. Ζητώ τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξουμε την πολιτική, να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να προτάξουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος, να φέρουμε στον νόμο Λάρισας όσα μας αξίζουν. Πιστεύω ότι οι δεσμοί μας είναι η δύναμή μας. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.